The Doors


színes, magyarul beszélő, amerikai zenés életrajzi dráma, 140 perc, 1991

Oliver Stone-tól megszokhattuk, hogy filmjei rendre megosztják a közönséget, felkorbácsolják az indulatokat, vitát gerjesztenek - egyesek imádják alkotásait, mások felháborodnak, hidegen azonban aligha hagynak bárkit is. Stone forgatott már a Kennedy-gyilkosságról, Vietnámról és az amerikai fociról, a most megjelenő filmjével pedig egy hozzá hasonlóan ellentmondásos zenésznek, Jim Morrisonnak, a legendás The Doors együttes frontemberének állít emléket. 

Jim Morrison egyesek számára maga volt az Isten, mások pedig a Sátánt látták benne. Élete extrém volt, önpusztító és végletekkel teli. Tiltakozott minden szabály ellen, dühösen, szenvedélyesen és veszélyesen élt a zene, a szex, az alkohol és a kábítószer mámorában. 

A The Doors együttes motorjaként néhány év alatt egy egész generáció bálványává, váratlan és hirtelen halálával pedig legendává vált. 

Oliver Stone rengeteg zenével, lendületesen és egyedi képi világgal mutatja be a legendát, akit Val Kilmer szenzációs alakítása kelt életre a filmben!

Previous
Next Post »